Home

Vereniging De Derde Fase

Welkom op de website van Vereniging De Derde Fase, eigentijds netwerk voor de huidige 60+ generatie.

De Derde Fase is een netwerk van mensen die elkaar ondersteunen bij vitaal ouder worden. De centrale plek in dat gebeuren is de huiskamer die 2x per maand open is.

Vereniging De Derde Fase biedt haar leden:

  • ontmoeting en contact met gelijkgestemden
  • ergens bij horen
  • verdieping op levensthema’s van het ouder worden
  • door workshops en themabijeenkomsten
  • doe-activiteiten
  • inzet van kwaliteiten/talenten

 Van woonproject naar netwerk; onze geschiedenis

Vereniging De Derde Fase is 10 jaar lang bezig geweest om een woonproject van 100 appartementen te realiseren, waarin Derde Fase-leden elkaar willen ondersteunen en stimuleren bij ‘vitaal ouder worden’. We waren één van de drie woongroepen binnen het Ubuntuplein. Het woonproject is er niet gekomen, hoezeer wij het ook gewenst hebben en hoe hard we er ook voor hebben gewerkt. De financiering bleek niet te realiseren voor zo’n sociaal project met zoveel sociale huurders als het onze.

We hebben het roer omgegooid en gezegd, dat wat we aan activiteiten en ontmoeting wilden realiseren rond een gemeenschappelijke ruimte in het woonproject, we nog steeds kunnen realiseren.

Visie

Over wat er lichamelijk met ons gebeurt, hebben we niet zoveel te zeggen. Maar we zijn meer dan ons lichaam. Onze geest wordt levendig gehouden door contacten, samenwerken, inzet van talenten en levenservaring, met je handen bezig zijn, creativiteit, zingen, culturele activiteiten, daadwerkelijk iets betekenen in een groter verband. Dat kan allemaal binnen ons netwerk

Inzet van kwaliteiten/talenten

In bestuur en werkgroepen kun je je talenten inzetten of nieuwe talenten ontdekken. Ook door zelf activiteiten aan te bieden en te organiseren.

Meedoen en nieuw kanten in jezelf ontdekken

Maar ook door mee te doen aan activiteiten kun je onvermoede talenten en vermogens van jezelf op het spoor komen. Het leven blijft een grote ontdekkingstocht.

Burenhulpkringen

Iedereen die lid is van De Derde Fase kan deelnemen aan een burenhulpkring. Dit is de eerste kring van mensen op wie je een beroep kunt doen voor hulp en ondersteuning. Zowel praktisch als spiritueel. In de kring geldt het principe van geven en ontvangen. Op de pagina burenhulpkring vind je een beschrijving van visie en uitgangspunten van de burenhulpkring.

Geven en ontvangen

Wij bieden elkaar een netwerk dat uitnodigt om te geven wat je te geven hebt en te ontvangen wat je nodig hebt.

Door te geven worden we blij van binnen en vervuld. Van ontvangen worden we ook blij van binnen. Vragen om wat we nodig hebben is soms lastig. Daaraan besteden we op gezette tijden aandacht in de huiskamer.

Lid worden

Wil je meer weten, stuur dan een bericht naar ons secretariaat via (een klik op) het contactformulier.  Als belangstellende word je uitgenodigd voor een huiskamer- bijeenkomst.